top of page

Mindful Selv-medfølelse

Al praktisk information og datoer for kommende MSC grupper finder du nederst på siden

Mine grupper i Mindful Selv-Medfølelse er for mennesker, der til dagligt professionelt arbejder med at hjælpe andre (psykologer, læger, sygeplejersker, undervisere med mere)

Undersøgelser viser, at Mindful Selv-medfølelse tager hånd om og forebygger stress og udbrændthed, som så mange professionelle hjælpere oplever, men så få af os taler om.

 

I gruppen kultiverer vi vores selvomsorg fremfor vores selvkritik. Vi vender tilbage til jordforbindelsen, når vi opdager, at vi igen er på flugt i færd med at vende os selv ryggen. Vi vælger at møde os selv med samme medfølelse og kærlige venlighed, som vi møder vores klienter, familie og venner med. Alt sammen med den intention at stå både kraftfuldt, åbent og kærligt i vores arbejde såvel som i vores privatliv med dem, der betyder allermest for os.

 

Gruppen er et 9-ugers evidensbaseret forløb udviklet af forsker Kristin Neff og psykolog Christopher Germer. Via øvelser og forskningsbaseret viden lærer du, hvordan du støtter og beroliger dig selv både i dit privatliv og i dit arbejde. Gruppen støtter os til ikke at individualisere vores indre kampe. De er alle en del af vores fælles menneskelighed.

 

Viden og øvelser fra gruppen kan du ligeledes bruges i dit arbejde med klienter/patienter/borgere.

 

Formen på kurset er oplevelsesorienteret dvs. en session består primært af praktiske øvelser. Forud ligger korte relevante teoretiske oplæg. Der lægges vægt på, at kurset ikke er gruppeterapi, men kultivering af færdigheder og væren inden for Mindful Selv-medfølelse.

Udtalelse fra tidligere deltager:

"Signe er nærværende, rolig, varm og tillidsfuld. Samtidig er hun præcis, fagligt skarp, reflekteret og har stor autoritet som menneske og psykolog. Jeg har deltaget i Mindful Self-Compassion kursus hos Signe og bruger metoden både fagligt og privat. Det har givet mig nye og brugbare indsigter, som jeg er meget taknemmelig for. Tak for det hele og stor anbefaling herfra."

- Psykolog Line Høegh Van Gilse

 

Læs flere udtalelser her

 

Al praktisk information og datoer for MSC grupper finder du nedenfor.

Scroll ned

IMG_7537.JPG
Antelope Canyon

Om forløbet

MSC forår 2023 på Frederiksberg

Forløbet afholdes over 8 torsdage kl. 15.30-18.30 og 1 lørdag kl. 10-14

Datoer: 

23.2

2.3

9.3

16.3

23.3

Lørdag 1.4 kl. 10-13

13.4

20.4

27.4

Sted: Smukt og roligt lokale i Frederiksberg Have yoga, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

Pris: 6800 kr.

Hvis du ønsker en mappe trykt med alle meditationer samt udvalgte øvelser, intro til teori og definitioner kan den tilkøbes for 200 kr.

Du er sikret en plads i gruppen ved betalt faktura. Tilmelding er bindende ved betaling med 14 dages fortrydelsesret.

Der kan betales i rater efter særlig aftale.

 

 

Målgruppe:

Gruppen er for dig, der arbejder professionelt med at hjælpe andre (psykologer, læger, sygeplejersker, undervisere med flere)

 

Du behøver ikke at have kendskab til mindfulness eller selv-medfølelse forud for kurset, men du har erfaring med at kunne være tilstede med svære følelser i dig selv og du har en lyst og motivation til at udvide denne evne. Er du nysgerrig på at læse mere om det, kan du læse min blog her om her om forskellen på selv-forkælelse og selv-medfølelse. 

I alle tilfælde gælde det, at du er i generel personlig balance. Kurset er ikke for dig, der pt. lider af en alvorlig psykisk lidelse samt står i akut krise og tab. Disse tilstande kræver terapeutisk støtte og behandling, hvilket ikke tilbydes i gruppen. Skriv til mig, hvis du har brug for terapeutisk hjælp eller en viderehenvisning.

Gruppen er også for dig, der allerede kender til mindfulness og selv-medfølelse, men ønsker at  fordybe eller fastholde din meditative praksis og forbinde dig dybere til selv-venlighed og medfølelse. 

 

Retræter Odsherred

Jeg afholder også retræter, hvor Mindful Selv-medfølelse indgår i samspil med andre elementer fx. dans, natur og kreativitet. De afholdes i hver årstid på Kirsebærgården i smukke Odsherred.

Se alle mine retræter her

Farve Stain

Anbefaling

Signe er en af de mest indfølende, klart formulerende og autentiske undervisere jeg længe har været i kontakt med. Hun evner at gøre kompleks viden og metode forståelig og anvendelig. Hendes undervisning veksler mellem faglige fremlæggelser og afprøvning af MSC værktøjer. Med hendes indføling og erfaring, skaber hun et trygt og nærværende rum til at undersøge hvordan det opleves at møde sig selv med self-compassion, for hele tiden at vende tilbage til det professionelle rum og erfaringsudveksle, og integrere ny viden og nye erkendelser. Jeg kan varmt anbefale et forløb med Signe Steenberger.

Kvinde
 Gymnasielærer og yogainstuktør

bottom of page