Om

Signe Steenberger

Jeg er uddannet Psykolog i 2008 fra Københavns Universitet. Autoriseret i 2012 af Psykolognævnet. På vej til specialist i psykoterapi.

Jeg arbejder for at fremme tryg tilknytning, vitalitet og frisathed både mellem mennesker og indadtil til os selv.

I mine terapier inddrager jeg udover samtalen også det visualiserende, kreative og meditative arbejde. På denne måde tilbyder jeg en praksis, der favner det hele menneske med alle lag af ikke kun sproglige, men også kropslige, emotionelle og kreative dybder. 

Jeg brænder for at forebygge og behandle fag-professionelles empati og omsorgstræthed gennem supervision, undervisning og grupper i Mindful Selv-medfølelse. 

 

Jeg har i 10 år arbejdet for at fremme og udvikle kvaliteten af parterapi i Danmark samt at udvikle tilbud til par, der matcher forskellige typer behov og udfordringer, lige fra de korte forebyggende interventioner til de længerevarende behandlende forløb.

Min praksis er en del af Tværfagligt Hus for Mental og Kropslig Sundhed. Her samarbejder vi som faggrupper om at tilbyde vores klienter den bedste behandling, hvor ikke kun psyken, men også kroppens generelle sundhed bliver tilgodeset. Læs mere om Tværfagligt Hus for Mental og Kropslig Sundhed her

Jeg har lang undervisningserfaring af fagfolk inden for par og familieområdet, og er senest ansat som ekstern lektor på Institut for Psykologi, hvor jeg underviser kandidatstuderende i Parterapi og tilknytningsteori.

Jeg har været en del af forskningsgruppen bag Par-tjek i 2013-2016. Par-tjek er udviklet af Center for Familieudvikling og Aarhus Universitet med psykolog og lektor Tea Trillingsgaard i spidsen. Selve konceptet er blevet til på baggrund af teori og erfaring med parterapi. Det blev efterprøvet i et ambitiøst forskningsprojekt med 233 deltagende par, og resultaterne viste, at Par-tjek øger pars tilfredshed med deres forhold over tid. Resultaterne er publiceret i Journal of Consulting and Clinical Psychology (2016). Læs forskningsartiklen her

 

Jeg er certificeret emotionsfokuseret parterapeut og supervisor fra The International Centre of Excellence in Emotionally Couples Therapy (ICEEFT) samt trænet i metoden Internal Family Systems og Mindfuld Self-Compassion

 

 

Medlem af:

Udtalelser:

"Signe is a very skilled therapist, supervisor and teacher. She creates a safe environment through her strong use of validation and presence. She is very engaged, authentic and focused in her supervision. She quickly captures where the blocks are. In a very attuned way - through bringing the therapist into the experience - she supports the therapist's integration of EFT concepts, awareness of self of the therapist issues and opens the doors on how the therapist brings his/her experience back to helping his/her clients. Signe Steenberger´s deep interest in self-compassion has been a particular important gift for her supervisees. She has also been a terrific process consultant during live consultations at our EFT trainings in Copenhagen."

Jette Simon, psykolog og specialist i psykoterapi

Direktør for The Washington DC Training Institute of Integrative Couples Therapy

Direktør for Dansk Center for Emotionsfokuseret Parterapi

"Signe har en bred erfaring med undervisning og forskning samt et indgående kendskab til de studerende som målgruppe. Hendes evne til at kombinere teori og forskning med psykoterapeutisk praksis gør hende til en populær underviser som ekstern lektor ved Institut for Psykologi. Hun må vurderes som fagligt overordenligt kompetent."

Sarah Daniel,

Lektor, cand.psych. ph.d. 

Læs flere udtalelser her

Ansættelse, kurser og uddannelse

2018-2019

Uddannet Mindfulness instruktør hos Heinrich Birk Johansen

Uddannet Mindful Selfcompassion Teacher fra Center for Mindful Self-Compassion, San Diego 

Uddannet Internal Family System terapeut (IFS) level 1 og level 2

2008-2017

Faglig leder, supervisor og underviser i Parafdelingen, Center for Familieudvikling. Herefter selvstændig psykolog

2014-2016

2-årig specialistgodkendt efteruddannelse i Acceptance and Commitment Therapy

2011

2009-2016

Supervisor og praktikvejleder for psykologistuderende, Københavns Universitet

Certificeret leder i PREP (The Prevention and Enhancement Programme)

2009

2015 & 2017

Autoriseret af Psykolognævnet

Certificeret parterapuet (2015) og supervisor (2017) fra The International Center of Excellence in Emotionally Couples Therapy

2013-2016

En del af forskninggruppen bag Par-tjek i samarbejde med Aarhus Universitet ved lektor Tea Trillingsgaard.

Publikationer

 

Det Gyldne Øjeblik i Parforholdet. Psyke & Logos, nr. 1 (med L. Korsgaard & T.  Trillingsgaard). Læs artiklen her

2017

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon

© 2017 af Psykolog Signe Steenberger