Kommende grupper i

Mindful Self-Compassion

I KØBENHAVN:
Forårssgruppen 2020

8 torsdage kl. 15.30 -18.30  samt en retræte-lørdag kl. 10-14.00

5.3

12.3

19.3

26.3

2.4

Påskeferie

18.4 (Lørdag kl. 10-14)

23.4

30.4 

7.5

Sted: Frederiksberg Have yoga, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

Pris: 6400 kr.

Du er sikret en plads i gruppen ved betalt faktura. Tilmelding er bindende ved betaling

Der kan betales i rater efter særlig aftale.

TILMELD DIG VIA MIN KONTAKTFORMULAR HER

 
I ÅRHUS:
 2-dages-introduktion til Mindful Self-compassion
For psykologer og psykoterapeuter m.fl.

I Mindful Self-Compassion kultiverer vi vores selvmedfølelse fremfor vores selvkritik. Vi vender tilbage til jordforbindelsen, når vi opdager, at vi igen er på flugt i færd med at vende os selv ryggen. Vi vælger at møde os selv med samme medfølelse og kærlige venlighed, som vi møder vores klienter og vores nærmeste med. Alt sammen med den intention at stå både kraftfuldt, åbent og kærligt i vores arbejde såvel som i vores privatliv med dem, der betyder allermest for os.

 

På workshoppen praktiserer vi:

• At støtte os selv med venlighed fremfor med selvkritik og perfektionisme
• At drage omsorg for os selv, mens vi drager omsorg for andre
• At skabe kontakt båret af tryg tilknytning til utrygge dele af os selv
• At forebygge udbrændthed som fag-professionelle

Oplæg og øvelser stammer fra det empiriske funderede og internationalt anerkendte 8-ugers-forløb i Mindful Self-Compassion udviklet af psykologerne Christopher Germer og Kristin Neff. Workshoppen fungerer således som en introduktion til det fulde MSC-forløb. Forskning viser, at MSC kan være med til at forebygge udbrændthed blandt fag-professionelle.

Undervisningsformen: Workshoppen er erfaringsbaseret og opbygget omkring meditationer, øvelser, korte oplæg og gruppedialoger. Meditationerne og øvelserne kan efterfølgende bruges og integreres i dit liv som helhed samt i dit arbejde med klienter.

Varighed og tidspunkt: Workshoppen afholdes 2. og 3. marts 2020. Første dag fra 9.30 til 17.00 og anden dag fra kl. 9-16.30.

 

Adresse: Balsalens    Rum,    Frederiksgade    12,    8000    Århus    C..

Underviser: Signe Steenberger, autoriseret psykolog, supervisor, Mindful Self-Compassion underviser og mindfulness instruktør.

Pris: 3800 kr. inkl. forplejning

Tilmelding: Der er et begrænset antal pladser på kurset, så tilmeld dig gerne så hurtigt som muligt. Den endelige tilmeldingsfrist er 27. januar 2020. Du tilmelder dig ved at sende en mail til Lene Kirkegaard på mail@lenekirkegaard.dk. Du får herefter fremsendt en faktura på kursusgebyret.

Hvad er Mindful Self-Compassion?

I Mindfulness spørger vi os selv "hvad lægger jeg mærke til i dette øjeblik?". I Self-Compassion spørger vi os selv "hvad har jeg brug for i dette øjeblik?". Mindful Self-Compassion er således evnen til at give dig selv det, du har brug for - nu og her i et smertefuldt øjeblik.

Mindful Self-Compassion består af tre dele, der ikke kan adskilles, og som til sammen hjælper os til at berolige og styrke os selv, når vi møder smerte og modgang i livet.

Mindfulness

- at tillade ubehagelige oplevelser, som de er, uden at fordømme, analysere eller fornægte dem

- at møde vores indre oplevelser med åbenhed, nysgerrighed og ikke-stræben

Mindfulness er forudsætningen for, at vi kan give os selv det, vi har brug for. Mindfulness handler nemlig om at observere, hvad der sker i øjeblikket og at registrere følelser og tanker, som de er, uden at vurdere eller undertrykke dem. Først når vi har tilladt at mærke det smertefulde her og nu, kan vi respondere med venlighed og medfølelse. Mindfulness er således første skridt til Self-Compassion. 

Kærlig venlighed over for sig selv

- at være god ved sig selv

- at ville sig selv det godt

- at aktivt trøste og berolige sig selv 

Kærlig venlighed betyder at møde sig selv med varme, forståelse, støtte og omsorg frem for selvkritik, nedvurderinger, krav eller foragt. Vi handler aktivt for at lindre, trøste og berolige os selv på baggrund af spørgsmålet "Hvad har jeg brug for lige nu?".

Fælles menneskelighed

- viden om at vi alle lider, og at det blandt andet er det, der forbinder alle levende væsener

- viden om at fysisk såvel som psykisk smerte er normalt og uundgåeligt

- viden om, at du ikke er alene i din smerte

Fælles menneskelighed handler om at erkende, at vi alle deler det samme eksistentielle livsvilkår, nemlig at vi hver og én kommer til at opleve fysisk og psykisk smerte gennem livet. Vi forstår, at oplevelsen af at være uperfekt er en del af det at være menneske. Når vi mærker noget smertefuldt, kan vi minde os selv om, at denne oplevelse er fælles menneskelig. Det minimerer følelsen af at være offer, anderledes, forkert og alene. Det modvirker den sociale og følelsesmæssige isolation, som er en af de største kilder til lidelse for os mennesker.

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon

© 2017 af Psykolog Signe Steenberger